Huisregels

 

 • Honden dienen aangelijnd te zijn, tenzij de instructeur toestemming geeft om de honden los te laten lopen. Op landgoed Nienoord/ in de gemeente Leek geldt een aanlijngebod, behalve op twee aangewezen plekken.
 • Laat de honden - ook pups - bij aanvang van de training en het verlaten van het veld geen contact met elkaar maken. Respecteer de persoonlijke zone van mens en dier.  
 • Tijdens de training op het veld mag voor de veiligheid van onze dieren niet gerookt worden.
 • Ten tijde van de deelname aan de cursus dient de hond volledig (of zoveel mogelijk indien het pups betreft) ingeënt te zijn (Cocktailenting). Een kennelhoestenting strekt tot de aanbeveling. Het is ook afdoende indien je je hond laat titeren en je je aan dit schema houdt. Graag bij aanvang van de eerste les, het inentingsboekje tonen.
 • Inschrijving verplicht tot betaling. De betaling dient vóór de eerste les binnen te zijn of kan uiterlijk op de eerste les contant betaald of gepind worden.
 • Een WA-verzekering - waarin ook huisdieren zijn opgenomen - is verplicht.
 • Indien jij en/of je hond schade aanbrengen aan de locatie en/of materialen van HC Chimié, dient deze naar waarde vergoed te worden.
 • Neem een zakje mee om eventuele ontlasting van de hond tijdens de training op te ruimen. Ruim ook dit zakje aan het eind van de training op.
 • Laat honden niet plassen tegen de planten van het hondencentrum of op het trainingsveld.
 • Wanneer je een les niet kan komen; meld je dan uiterlijk 24 uur van te voren af. Indien deze les valt binnen de 3 maanden (zie hieronder), kun je de les (dus) alsnog inhalen. Er vindt in principe geen restitutie van het lesgeld plaats en de lessen zijn niet overdraagbaar aan medecursisten
 • Tenzij anders vermeld, koop je een strippenkaart van 10 lessen. Deze kaart dient binnen 3 maanden opgemaakt te zijn, daarna vervalt de geldigheid van de kaart en kan er een nieuwe kaart aangeschaft worden. Indien vooraf is overlegd dat men een aantal keer niet kan bijvoorbeeld in verband met werk of vakantie, kan de kaart vooraf verlengd worden. Indien je je niet of niet tijdig afmeld, wordt je les wel afgeschreven. Indien de les vanuit de kant van HC Chimié komt te vervallen, zal de kaart verlengd worden.
 • Een abonnement kan worden aangeschaft indien je 3 kaarten van dezelfde training hebt aangeschaft (bijvoorbeeld funcursus of behendigheid). Dit abonnement wordt aangegaan voor een 6 maanden; eventuele afwezigheid of vervallen van de lessen i.v.m. weersomstandigheden is al bij de prijs inbegrepen en wordt dus niet verrekend.
 • We trainen met respect voor mens en dier. Wanneer er sprake is van agressiviteit (waaronder fysiek geweld als schoppen en slaan) op en rond het trainingsveld naar mens en/of dier, zal er een waarschuwing door de betreffende trainer plaatsvinden. Mocht dit gedrag nog een keer voorkomen, dan zijn wij genoodzaakt om de cursist en/of zijn gezinsleden de toegang tot en rond het trainingsveld te ontzeggen. Er vindt geen restitutie van lesgeld plaats.
 • In principe gaan de lessen onder elke weersomstandigheid door met uitzondering van onweer en een afgekondigd weeralarm. Wanneer er lessen om andere redenen niet doorgaan, dan staat dit uiterlijk 4 uur voor de betreffende les op de website. Mocht je twijfelen of de les doorgaat; neem dan contact op. Wanneer een les onverwachts niet doorgaat, staat dit op de website en indien mogelijk word je ook per mail benaderd. Er zijn diverse 'groepsappen' waarin dit soort dingen ook aangekondigd wordt. Mocht je je hiervoor willen aanmelden, stuur dan een bericht.

 

U bevindt zich hier: Home Huisregels