Hondencentrum Chimié

Even voorstellen

 

Al mijn hele leven houd ik van dieren. Mijn passie voor honden begon in 1996 vorm te krijgen toen ik mijn eerste hond kreeg. En die passie is daarna alleen maar groter worden. De eerste jaren werd er voornamelijk met een slipketting getraind en heb ik me regelmatig afgevraagd of dit nu echt de enige manier was om mijn hond iets te leren. Gelukkig deed in de loop der jaren langzamerhand de clicker zijn intrede. Hierdoor werden de mogelijkheden om honden dingen te leren enorm vergroot. En niet te vergeten, honden begonnen het ook steeds leuker vinden om oefeningen te doen. Vooral voor mijn eigen Retriever was de combinatie clicker en een koekje een geweldige uitkomst.

Steeds enthousiaster geworden ben ik begonnen met instructeurscursussen bij Martin Gaus en heb ik daarnaast diverse hondensportworkshops en -clinics gevolgd op het gebied van behendigheid, doggy dancing, obedience, flyball en de gezondheid van de (sport)hond. In 2000 ben ik begonnen met lesgeven aan mensen met honden en ook daarin heb ik de smaak te pakken gekregen. Ruim zeven jaar later kwam mijn droom uit en kreeg ik de mogelijkheid om een eigen hondencentrum op te starten.  

Caren, Aylen, Chaney & Ymber

 Met mijn Retriever heb ik alle hondensporten beoefend die je maar kan bedenken en daarnaast hebben we actief behendigheidswedstrijden gelopen. Mijn inmiddels overleden Border Collie reu Ymber heeft zijn sporen inmiddels aardig verdiend in de rally-obedience; met hem liep ik wedstrijden in deze sport. Daarnaast was hij gek op flyball, dogdance en behendigheid en elke hondensport waar hij maar kan rennen.  Mijn Border Collie teefje  Aylen is 10 jaar en heeft een enorme werklust. Ze heeft aanleg voor schapendrijven en ook met behendigheid is ze erg enthousiast. Ze is imiddels met pensioen.  Chaney  - een Australian Shepherd - is in juni 2012 bij mij komen wonen, als pup van 7,5 week. Met haar heb ik fanatiek gespeurd en detectiewerk gedaan. Ook frisbee  en behendigheid vond ze geweldig, maar helaas door meerdere blessures, was sporten niet meer mogelijk.

De naam HC Chimié

De naam Chimié is afgeleid van het Franse woord chimie hetgeen chemie betekent. Tot niet zo heel lang geleden betekende chemie uitsluitend 'scheikunde' of chemische industrie. Hier is een betekenis bij gekomen, die door de grote Van Dale omschreven wordt als "specifieke reactie tussen bepaalde personen". Chemie wordt in dit verband steeds vaker gebruikt en is, blijkens de vermelding in Van Dale, al een bekende uitdrukking geworden.De vergelijking van de relatie tussen twee of meer personen met een chemische reactie is een bekende beeldspraak, waarvan onder anderen Goethe al gebruikmaakte. Deze vergelijking berust op het volgende. Twee (of meer) mensen komen met elkaar in aanraking, zoals in de chemie twee (of meer) stoffen samengevoegd worden. Deze mensen kunnen een bepaalde (positieve) uitwerking op elkaar hebben, zoals de stoffen een chemische reactie met elkaar aangaan. Er ontstaat dus in figuurlijke zin 'chemie' tussen de personen.

Een dergelijk reactie kan tussen mensen ontstaan, maar zeker ook tussen mens en dier en tussen dieren onderling. Omdat ik altijd met verwondering heb gekeken en heb mogen ervaren wat voor bijzondere banden er bestaan tussen mens en dier, geeft het woord chemie een goede lading aan het streven wat wij hebben binnen onze hondenschool. Wij vinden het belangrijk dat honden en mensen met veel plezier en respect met elkaar samen kunnen leven.

 

Curriculum Vitae
Instructeur Hoopers via Hoopers Nederland - 2016

Aangesloten bij SPPD - 2016

Workshop BAT voor instructeurs - 2015

Workshop Balans  en coördinatie - 2015

Workshop cirkeltraining - 2014

Workshops SATS, T-touch en massage / praktijkspeuren - 2013
EHBO voor Honden - certificaat - 2012
Workshop Dogfrisbee - 2008
Workshop Treibball - 2008

Bach Bloesems voor dieren - 2008
Diverse workshops Canine Freestyle in NL en GB - 1994/1995
Instructeursopleidingen GAUS I en II - diploma's - 1993

 

Ymber, Chaney, Aylen en Caren  

 

U bevindt zich hier: Home Hondencentrum Chimié