Archief 2007

22 december 2007: Gezellige kerstochtend met leuke activiteiten voor baas en hond

De laatste cursusdag van 2007 was een mooie wintersedag. De bomen waren bevroren en de zon scheen. Een mooiere afsluiting van dit jaar konden we niet wensen.

We zijn begonnen met een paar behendigheidstoestellen. Voor sommige honden iets nieuws, voor andere gesneden koek. Maar hoe het ook zei, het was een mooie warming-up voor alles wat nog komen ging.

Zo was er frisbee gooien door de band (en dat viel nog niet meeWink) een parcours afleggen met in de ene hand de riem en in de andere een lepel met een ei (zie foto), balletje - balletje- maar dan met Frolicjes (veel leuker) en apporteren van een 'ding'.

Tot slot, iedereen fijne kerstdagen en tot volgend jaar!

Foto's

Petra en Sa tijdens de eierrace  

3 november 2007: Laatste les pups en junioren bij de schapen

Foto's

 

3 november 2007: Behendigheid beginners 

Foto's


3 november 2007: Afsluitende les Rally-obedience

Foto's

 

Foto's

 

16 september 2007: Wedstrijd Rally-Obedience

Foto's


24 augustus 2007: Laatste les zomer puppycursus bij de schapen

Foto's


 12 augustus 2007: Televisieopenames door TV Noord

TV Noord heeft deze zondag opnames gemaakt. We hebben laten zien wat je allemaal met een Border Collie kan doen. De uitzending is terug te zien via internet in de rubriek 'Wadapatja'

10 augustus 2007: Nestdag pups van Lady en Shandor in Exloo

Alle negen pups van Lady en Shandor kwamen bijeen bij hun vader en moeder in Exloo. Het was een leuk gezicht; vrolijke pups van precies 10 weken oud. Of ze elkaar herkenden, was niet te zeggen, maar ze hadden in elk geval een hoop plezier met elkaar.

Foto's


3 augustus 2007: Puppyles bij de schapen 

Foto's 


27 juli 2007: Puppyles voor Border Collies

Foto's


22 juli 2007: Clinic dogfrisbee

Op zondag 22 juli vond er een schitterende hondenfrisbee-dag plaats in het Familiepark Nienoord. Op deze dag leerden vijftien deelnemers hoe ze spelenderwijs samen met hun hond op een veilige manier konden frisbeeën. Speciaal voor deze clinic waren de Frisbee Maniacs uit Brabant overgekomen. De Frisbee Maniacs lopen op hoog niveau wedstrijden met hun hond en hebben jarenlange ervaring met het lesgeven in frisbee. Er werd veel aandacht besteed aan het op de juiste manier gooien van de frisbee. Voor dit unieke concept, hadden zelfs deelnemers uit Utrecht en omstreken zich aangemeld. Ook waren er vele rassen vertegenwoordigd; zowel de grote als de kleine honden hadden er allemaal veel plezier in. Behalve een clinic werden er tussendoor ook spectaculaire demonstraties op muziek gegeven door de Frisbee Maniacs. Dat er in de ochtend veel geleerd was, bleek wel toen er enkele deelnemers van de clinic ook deel mochten nemen aan de middagdemonstratie. Hoewel het weer soms wat te wensen overliet, waren zowel de deelnemers als de toeschouwers erg enthousiast. Deze dag is dan ook voor herhaling vatbaar en zal in de toekomst zeker nogmaals georganiseerd worden.

Foto's


30 juni 2007: Laatste les cursus mei/juni bij de schapen en gehoorzaamheid

Ook deze cursussen zijn weer voorbijgevlogen. Na een regenachtige week, troffen we het ook vandaag weer met een waterig zonnetje en een lekkere temperatuur om te werken met de honden en schapen. En ook bezoekers vonden het leuk om te blijven kijken. Alle Border Collies kregen ook deze dag weer de gelegenheid om kennis te maken met de schapen. Een enkeling voor het eerst en voor andere honden was het inmiddels bekend terrein. Leuk om te zien was de progressie in honden (en baasjes) en passie bij sommige honden voor de schapen.  

 

Het zag er even naar uit dat het weer roet in het eten zou gooien, maar de weergoden waren ons goed gezind. Na een muzikale opening met Ierse muziek kon het schaapscheerdersfeest beginnen. Het schapenscheren trok veel bekijks en ook de demonstraties werden goed bezocht. Met de demonstratie behendigheid werd onze behendigheidsbaan ingewijd. Dit was niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook kinderen mochten meedoen. Zowel Ymber als de kinderen waren erg enthousiast.

 


5 mei 2007: Afsluiting lessen eerste cursisten

Tien weken lang hebben de Border Collies, een Aussie en een Tervuerense Herder en hun baasjes hard getraind om zichzelf en hun hond voor te bereiden op het schapendrijfwerk en andere hondensporten. De cursus kon dan ook met goed gevolg door alle deelnemers worden afgesloten.


29 april 2007: Demonstratie rally-obedience, obedience, flyball, doggy dance en behendigheid in Duitsland

Op deze zonnige zondag reisden wij af naar Strücklingen (Duitsland) om daar de hele dag diverse demonstraties te geven ter gelegenheid van de opening van een hondenpension, hondenschool en camping. Samen met drie mensen en vier honden hebben we de mensen in Duitsland kennis laten maken met de verschillende hondensporten. De hele dag door waren er mensen die ook samen met hun hond mee konden doen. Wat leuk was om te merken dat men in Duitsland bijvoorbeeld niet bekend was met de sorteerproef (de hond moet tussen minimaal zes doekjes met neutrale geur, het doekje met de geur van de handler eruit halen en apporteren). Onbekend maakte in dit geval niet onbemind, want de mensen voor het erg interessant en wilden graag weten hoe je dat kan aanleren.


4 maart 2007: Demonstratie doggy dance en rally-o in de Martinihal

Op zaterdag en zondag organiseerden de NKC Groningen haar jaarlijkse internationale show. Wij waren gevraagd om daar een aantal demonstraties te geven. Samen met een aantal enthousiaste deelnemers van diverse hondenscholen zijn we er in geslaagd om de bezoekers enthousiast te maken voor het doggy dancen en een van de nieuwste hondensporten in Nederland; het rally-obedience.


 

17 en 18 februari 2007: Grootste opening Hondencentrum Chimié en De Scheperij

Op 17 februari 2007 is De Scheperij geopend door de burgemeester van Leek, de heer B. Hoekstra, en wereldkampioen schapendrijven Aled Owen. De opening was een groots succes en heeft veel bezoekers getrokken. De clinic schapendrijven was niet alleen leerzaam voor de deelnemers, maar de ook de toeschouwers hebben veel opstoken doordat Aled Owen met een headset op instructies gaf. Daarnaast konden ook de bezoekers samen met hun honden meedoen aan diverse hondensporten. Zo waren er een behendigheidsbaan, een flyballbaan en een rally-obediencebaan opgezet. Ton van de Laar, Nederlands kampioen behendigheid, heeft op zondagmiddag een spetterende demonstratie behendigheid gegeven. Deze twee dagen zijn er door fotograaf Peter Eshuis foto's gemaakt die hier te bekijken zijn.

Foto's


24 juni 2007: Schaapscheerderfeest en demonstratie behendigheid6 oktober 2007: Puppy- en juniorles les bij de schapen


U bevindt zich hier: Home Archief overzicht Archief 2007