Archief 2016

 


LET OP:

De foto's op deze site en in de albums van deze site zijn alléén bedoeld voor privégebruik. Mocht je er anderszins gebruik van willen maken, neem dan contact op. Wil je foto's zien van de voorgaande trainingsjaren, kijk bij archief. In de Facebookgroep van Hondencentrum Chimié worden foto's en andere nieuwtjes geplaatst; ook kun je daar je eigen foto's kwijt.


 

 

Nieuwsbrief december 2016


Behendigheidswedstrijd 13 november 2016

Wauw! Wat een dag! Linda liep met D.O.A. voor het eerst in de A-klasse en behaalde meteen een 1e prijs op het spel. Een dikverdiende prijs na al dat harde werken. Mark en Dimmy hadden in dezelfde klasse ook een topscore en behaalden een 2e prijs. Een mooi gelopen rondje! Trots ook op Gerda en Lizzy. Lizzy die een jaar geleden helemaal in paniek raakte als ik maar met een pion kwam aanzetten en ze een poot op een plankje 'moest' zetten. Bij de buurt in de band komen was geen optie. En nu loopt deze topper gewoon een binnenwedstrijd! Kristel en Nouk hadden zich al gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen in Spanje volgend jaar, dus ze konden deze wedstrijd mooi gebruiken om nieuwe dingen uit te proberen. Dat zag er mooi uit! En dan Hanneke en Sam, Hanneke heeft keihard gewerkt om Sam sneller te laten worden en dat werpt zijn vruchten af. Ook de wissels gaan steeds vloeiender. Kortom, trots op jullie!!!


Nieuwsbrief september 2016


Nieuwsbrief augustus 2016


24 augustus 2016

Twee workshops speeltje en riem maken gepland in oktober, zie Agenda


Vakantieschema 5 t/m 29 september

In de periode van 5 tot en met 29 september geldt een aangepast vakantieschema. Kijk op Vakantie september 2016 voor de data en tijden.


19 augustus 2016

Artikel toegevoegd op pagina Bibliotheek - Pubertijd

 


Hoopersinstructeur

Met ingang van 12 augustus 2016 ben ik nu ook officieel Hoopersinstructeur volgens de richtlijnen van Hoopers Nederland. Met een aantal enthousiastelingen zijn we al beginnen met de oefeningen en per oktober 2016 gaan we de lessen wekelijks aanbieden op de woensdagavond om 20.00 uur. Wil je meedoen, meld je dan aan via het inschrijfformulier op de website. Bijgaand filmpje geeft een mooi beeld van hoe een Hoopersparcours er uiteindelijk uit kan zien. 


Cursusdag Olympiade augustus 2016


EXTRA PUPPYCURSUS

We zijn blij dat er zoveel mensen willen deelnemen aan onze puppycursussen! Omdat de groepen nu aanrdig groot beginnen te worden, komen er extra puppygroepen bij per 9 juli op: 

zaterdag 11.30 uur - 12.15 uur en woensdag 19.00 - 19.45 uur

Doe je nu al mee in een andere groep en je kunt ook op zaterdag om half 12, dan kun je ook doorschuiven naar dit tijdstip.


Workshop: Lopen aan een 5 meter lijn

Wie wil er nou niet gezellig samen met zijn hond ontspannen een wandeling maken?!

Er zijn meerdere redenen waardoor deze wandeling soms niet zo rustgevend is, als de bedoeling was. Dit kan zijn omdat je hond overenthousiast is en zodra hij maar een hond ziet, de weg overvliegt. Of je hond ruikt wild en vliegt er meteen vandoor.  En in veel gebieden is het simpelweg verplicht om de hond aan te lijnen.

Door de hond aan te lijnen, weten we zeker dat de hond bij ons blijft. Echter, een trainingsriem geeft de hond relatief weinig beweginsruimte en een flexlijn geeft de hond zoveel ruimte dat de hond over het algemeen niet met de baas bezig is waardoor het gedrag niet verandert.

Een veel gebruikte oplossing is het werken met een 5-meterlijn.  Met deze riem heb je nog steeds contact met je hond en kun je hem in de diverse situaties begeleiden.

Alle honden vanaf 6 maanden kunnen meedoen aan de workshop.

De workshop bestaat uit 3 avonden:

Woensdagavond 19.00 – 21.00 uur

1. 6 juli 2016 

theorieavond zonder hond

2. 13 juli 2016 

praktijkavond met hond

3. 20 juli 2016 

praktijkavond met hond

Kosten: € 45,- inclusief koffie/thee. Een 5-meterlijn is niet inbegrepen. Je kunt er zelf 1 meenemen of aanschaffen tijdens de workshop (€ 17,50).

Minimaal 4 deelnemers; maximaal 6

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">mail


Cursusdag 25 juni 2016 - PRETLETTERDAG

 


Nieuwsbrief mei 2016

NIEUW: Doggy Summer School!


Oefenwedstrijd zaterdag 14 mei


Nieuwsbrief april 2016


Cursusdag 9 april 2016

 


Snooker behendigheid groot 2 april 2016


Uitzending Klokhuis 8 maart 2016 - behendigheid

Bekijk hier het filmpje


Cursusdag 20 februari 2016


Valentijnswandeling in Hooghalen


Funcursus 18 januari 2016: Werken met geur en verwijzingen

 


Cursusdag 16 januari 2016

 


Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwtjes, weetjes maar ook weer allemaal leuke dingen voor op de agenda! 

nummer 64: januari 2016 (opent in PDF)


U bevindt zich hier: Home Archief overzicht Archief Archief 2016